7 Ocak 2015 Çarşamba

Sabah sabah!



Bazı sabahlara “bugün benim günüm!” diye şipşak tiptop uyanıyoruz, bazılarına “nayııır, nalet olsun!” diye diye kendimizi yataktan sökercesine…

Sabaha uyanmamızda o geceki uykunun, bir önceki gecenin, günün veya aldığımız bir haberin etkisi olabilir pek tabii. Ama uyandığımız gibi günü devam ettirmek zorunda da değiliz. Sabahları nasıl uyanırsanız uyanın, tiptopsanız, enerjinizi yükseltmek ve devam ettirmek için; yok huysuz ve naletseniz; o huzursuz ve huysuz halinizi değiştirmeniz için size bir kaç tüyo verebilirim. J

-   Huysuz uyanmışsanız, herşeyden önce kendinize şu soruyu sorun : "Ben bugüne böyle devam etmek istiyor muyum, yoksa duygularım üstünde hadi bugün biraz kontrolüm mü olsun?" Aldığınız cevaba göre, aşağıdan okumaya devam edebilirsiniz. 

a) Böyle devam. Nokta. 

b) Hadi değiştirelim: 

-       Harıl harıl su için (yarım ila bir litre) Efendim? Mideniz mi bulanıyor su içmekten sabah sabah? İyi, o zaman önce bir bardakla başlayın, yavaş yavaş arttırın… Enerjinizi yükseltir.

-       Bir kaşık bal ile bir limonun suyunu sıkıp için. Ekşi, mekşi inanılmaz enerji veriyor. 

-       Uyanır uyanmaz yatağa oturun, 10 dakika gözlerinizi kapatın, derin derin nefes alın ve nefesinize odaklanın. Huysuz uyanmışsanız, her nefeste “ya sabır” da çekebilirsiniz.  Meditasyonunuzun son 2 dakikasında, o anda hissetmek istediğiniz duyguyu kendinize hissettirin. Hadi bunu başarabilirsiniz. 

-    Canınız istese de istemese de en sevdiğiniz müziği koyun, deliler gibi dans edin. Ev ahalisinin ne düşüneceği inanın beni ilgilendirmiyor. Sizi de ilgilendirmesin. Uyuyorlarsa, siz de kulaklıkla müziğinizi dinler, sessiz sessiz, efendi efendi dansedersiniz.  

-        Minik dansınızdan veya zıplaya zıplaya biraz ısındıktan sonra, 2 ile başlayıp, her gün biraz biraz arttıra arttıra güneşe selam yapın (Yoga dersinde ilk öğreneceğiniz serilerden biri). Bilmiyor musunuz? Yoga öğretmeninize veya bilen birene sorun, size gösterir. 

-       Kendinize her sabah yeşil su sıkın. Üzüm, elma, maydanoz, dereotu, fesleğen, nane, hıyar, marul, kereviz, roka, yeşil ne bulursanız atın içine. Vaktiniz mi yok? Bi’ hizmetçi tutun. Şaka şaka, akşamdan hazırlayın, buzdolabına koyun o zaman. Hadi bilemedin hergün değil de, en huysuz sabahlarınıza enerji versin diye sıkın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder